کلاینت چیست

کلاینت چیست؟

در مورد سرورها به تفصیل بحث شد. ولی کلاینت چیست و به چه چیزی اطلاق می شود؟

کلاینت که ترجمه آن به فارسی مشتری می شود به کامپیوتری گفته می شود که در معماری کلاینت سروری فقط نقش سرویس گیرنده و استفاده کننده از خدمات را بر عهده دارد.

عموما کلاینت، به کامپیوتری گفته می شود که تقاضایی را از یک سرور دارد. کلاینت در لغتنامه، به معنای مشتری می باشد و مشتری کسی است که تقاضای خدماتی را از سوی فروشنده ای دارد. یک سرور می تواند در آن واحد، به چندین کلاینت (یا بازدید کننده) خدمات رسانی نماید.

تصویر نمایش کلاینت و سرور

تصویر نمایش کلاینت و سرور

این کامپیوتر یک دستگاه کامپیوتری به نسبت ضعیف است که کارمندان شما می تواند با استفاده از آن در سازمان کارهای روزمره خود را به همراه خدماتی که از سرورها نیاز دارند انجام دهند. کاربران با استفاده از سیستم کلاینت به سرور متصل می شوند و از خدماتی که سرور در انواع و اقسامی که عنوان کردیم استفاده می کنند. توجه کنید که وظیفه یک کلاینت فقط سرویس گرفتن از سرورهای شبکه است و خودش در شبکه در نقش یک سرور قاعدتا نباید کار کند ، در مواردی ممکن است در شبکه های کامپیوتری از دستگاه های PC قویتری استفاده شود که بر حسب طراحی نامناسب شبکه ضمن اینکه سرور سازمانی در چنین شبکه ای وجود دارد ،

کامپیوتر کلاینت نیز بر روی خودش پرینتر ، فایل و … را به اشتراک گذاشته است تا دیگران نیز بتوانند از ان استفاده کنند. این معماری در واقع یک شبکه Peer To Peer را نمایش می دهد که یک کامپیوتر هم سرور و هم کلاینت است و در معماری کلاینت و سرور ، هر کامپیوتر یا می تواند سرور باشد و یا می تواند در نقش کلاینت عمل کند. اگر می خواهید درک درستی از مفهوم کلاینت داشته باشید کافیست هر روز که به وب سایت گوگل با استفاده از گوشی ، تبلت ، لپ تاپ و … متصل می شوید متوجه این موضوع باشید که بار کاری سرورهای گوگل بر روی کامپیوتر شما وجود نخواهد داشت و شما فقط سرویس گیرنده هستید و کلاینت محسوب می شود و همین امر به معنی معماری کلاینت سرور است .

زمانی که تعداد کلاینت های یک سرور اوج می گیرند، اصطلاحا گفته می شود که سرور تحت فشار است. در اینحالت، مقدار فضای حافظه ای که سرور ملزم به اشغال آن می شود، بالا رفته و پروسسور سرور، تحت فشار کلاینت های متعدد، از سرعتش کاسته خواهد شد. اینجاست که دیگر وب سایت هایی که بر روی آن سرور قرار گرفته اند نیز دچار کندی می شوند.

یکی از اقداماتی که در این حالت انجام می شود، قطع موقت وب سایتی می باشد که در این شرایط مقصر است. یکی از حملاتی که هکرها به وب سایت ها نیز انجام می دهند، شامل این مورد می شود، بطوریکه وب سایت مورد تهاجم، به مرور از سرعت واکنش پذیریش کاسته می شود و در نهایت منجر به قطعی موقتی وب سایت خواهد شد.

بسیاری از وبمسترها، در پنل مدیریتی خود، می توانند با حذف دسترسی IP فرد مهاجم، به این اقدام پاسخ دهند. در بسیاری از حالات نیز، تشخیص اینکه آیا کلاینت، فرد مهاجم می باشد یا نه، توسط نرم افزارهایی که در سرور نصب شده اند بطور خودکار صورت می گیرد.

دیدگاهتان را بنویسید